Nieuwsbrief Netwerkorganisatie LVV april 2022

Nieuwsbrief Netwerkorganisatie LVV april 20222022-04-24T13:12:18+00:00

Een sneak preview op wat pareltjes!

Van welk voorbeeld gaat u stralen? Dat was de vraag die we Vakcolleges enige tijd geleden stelden omdat we op zoek zijn naar pareltjes van de Vakcolleges, Vakmavo’s en Vakhavo’s die we met elkaar kunnen delen. U heeft gelezen dat het bestuur van de netwerkorganisatie LVV het voorgenomen besluit heeft geformuleerd om de netwerkorganisatie in de huidige vorm af te bouwen en per 1 augustus 2022 op te heffen. De belangenbehartiging blijft gehandhaafd zonder contributiemodel, zie ook deze berichtgeving. Uiteraard wordt dit voorgenomen besluit voorgelegd aan de leden tijdens de algemene ledenvergadering met diner op 16 mei.
Des te belangrijker om op de valreep nog mooie voorbeelden met elkaar te delen! De pareltjes staan in de schijnwerper tijdens de algemene ledenvergadering. Van het tiny house van Teylingen College KTS, de knikkerbaan challenge van Vakcollege Bogerman en de kitcar van PCC word je zo enthousiast dat je ze nu alvast een podium gunt!
Bent u bezig om het onderwijskundig concept van uw Vakcollege/ Vakmavo of Vakhavo tegen het licht te houden? Of wilt u het concept beter borgen in uw organisatie? Weet dan dat LVV beschikt over beleidsdocumenten die u kunt benutten voor uw school; u leest erover in het artikel over LVV-hulpdocumenten.
Veel inspiratie toegewenst met deze nieuwsbrief!
P.S Kunt u nog PR-materiaal gebruiken? Wij ruimen onze zolder op en verstrekken gratis artikelen tegen verzendkosten. Of neem ze mee op 16 mei als u er bent voor de ALV! Zie onderaan deze nieuwsbrief.

Knikkerbaan challenge tussen vmbo’s in Friesland!

Wijnanda Schoemakers van Vakcollege Bogerman reageerde enthousiast toen ze de oproep van de LVV zag om pareltjes te delen: Ik zag de mail en wil graag onze ‘knikkerbaan challenge’ delen vanuit ons Vakcollege Techniek. De leerlingen bouwen in groepjes van 4 een knikkerbaan. De knikkerbaan gaat als een steiger door én om een gebouw heen. De leerlingen mogen dit gebouw zelf bedenken en maken, óf kunnen een bestaand gebouw

KTS-leerlingen BWI en PIE bouwen tiny house

KTS-leerlingen van de afdelingen BWI (Bouwen, Wonen en Interieur) en PIE (Produceren, Installeren en Energie) bouwen onder leiding van Stefan Loos, ervaren timmerman en sinds kort BWI-docent, een levensgroot tiny house op wielen. Het mobiele huis moet voldoen aan professionele standaarden want zodra het af is, wordt het verkocht via een makelaar. Stefan vertelt hoe hij zijn ervaring overbrengt op zijn leerlingen. In eerste instantie zouden de leerlingen

PCC wint prijs met kitcar

De Noord-Hollandse editie van de Nationale Onderwijsprijs is gewonnen door het Petrus Canisius College uit Alkmaar. De vmbo-school ontving de prijs voor hun onderwijsprogramma waarbij de elektrisch aangedreven voertuigen van de ERA Cup centraal staan. De school gaat door naar de landelijke finale in maart. Op het Petrus Canisius College (PCC) werken vmbo- en havoleerlingen, hbo'ers en bedrijfsleven in het keuzedeel ‘Duurzaamheid’ samen om een kitcar te verbeteren

Hulpmiddelen ‘leren door doen’

Bent op bezig om het onderwijskundig concept van uw Vakcollege/ Vakmavo of Vakhavo tegen het licht te houden? Of wilt u het concept beter borgen in uw organisatie? LVV beschikt over beleidsdocumenten die u kunt benutten voor uw school. U kunt hierbij denken aan: Onderwijskundige uitgangspunten van de Vakroute Kernwaarden & kerneigenschappen voor Vakcolleges/Vakmavo’s/Vakhavo’s Vakrouteplanner De onderwijskundige uitgangspunten van de Vakroute Dit document biedt Vakcolleges, samen met de

Zolderopruiming

LVV beschikt nog over diverse PR- materialen en wil graag dat die een goede bestemming krijgen. Zit er iets bij dat u kunt gebruiken? Neem dan contact op met rvanvalkengoed@hetvakcollege.nl.

Activiteiten

Top Sliding Bar

This Sliding Bar can be switched on or off in theme options, and can take any widget you throw at it or even fill it with your custom HTML Code. Its perfect for grabbing the attention of your viewers. Choose between 1, 2, 3 or 4 columns, set the background color, widget divider color, activate transparency, a top border or fully disable it on desktop and mobile.

Recent Tweets

Newsletter

Sign-up to get the latest news and update information. Don’t worry, we won’t send spam!
Go to Top