Jongeren

De Vakroute is een opleiding voor jongeren die graag met hun handen werken. Zit je op de basisschool, heb je een vmbo-advies en ben je op zoek naar een vervolgopleiding? Leer jij graag door te doen? Dan is de Vakroute iets voor jou. Er is een Vakroute Techniek en een Vakroute Mens & Dienstverlenen. Wij leiden jou op tot vakman of vakvrouw. Leer bijvoorbeeld voor een beroep als jongerenwerker, timmerman, metaalbewerker, winkelmedewerker, kapper of autoschadehersteller.

Veel praktijk

De Vakroute is een opleiding waarbij je vooral zelf actief bezig bent. Al vanaf het eerste jaar krijg je veel beroepsgerichte praktijklessen, ga je op bezoek bij bedrijven en instellingen en krijg je gastlessen van mensen die veel weten over een bepaald beroep. Ook loop je regelmatig stage. De Vakroute is een opleiding voor doeners dus!

Vmbo & mbo

Met de Vakroute kun je je vmbo-diploma én je mbo-diploma halen. In de eerste 2 jaar van het vmbo ontdek je waar je talent voor hebt en welke beroepen je leuk vindt. Vanaf jaar 3 loop je stage en kies je voor een richting die bij jou past en die een goede kans op werk biedt. In die richting leer je verder voor je mbo-diploma. Na 5, 6 of 7 jaar ben jij klaar voor een beroep op mbo-niveau 2, 3 en/of 4.

Vakcolleges door heel Nederland

De Vakroute: misschien ook wel jouw volgende stap! Door het hele land zijn er vmbo-scholen waar je de Vakroute kunt volgen. Deze scholen noemen zich Vakcolleges. Lijkt het je leuk om naar een Vakcollege te gaan of ben je benieuwd geworden naar een bepaald Vakcollege? Via de kaart klik je gemakkelijk door naar de website van de school.

Vind een Vakcollege