Netwerkorganisatie LVV trapt het nieuwe schooljaar af met de introductie van een lesbrief ‘nieuwe stijl’.  Samen met een aantal docenten is er een lesbrief ontwikkeld over de elektrische auto voor de onderbouw!

“Ik wil er mee aan de slag, wordt wel volgend schooljaar. Voor mij ook als oriëntatie op M&T”

Zoals jullie weten beschikt de LVV over een grote hoeveelheid lesbrieven voor Techniek en Mens & Dienstverlenen. Docenten kunnen deze via een wachtwoord downloaden en desgewenst aanpassen aan de eigen situatie.

Sjoerd Renkers heeft in opdracht van LVV een webgebaseerde lesbrief ontwikkeld. Hiervoor kon hij gebruik maken van een opdracht van Vakcollege Eindhoven. Op maandag 20 september was er een online kennisdeling waarin Sjoerd, voormalig adviseur van LVV, de opzet heeft toegelicht. Vervolgens gingen docenten in breakout rooms uiteen om tips en tops te bespreken en uit te wisselen hoe de lesbrief ingezet kan worden. Hierin kwam onder anderen naar voren dat het ontwerpen van de koets/carrosserie een leuke toevoeging zou zijn. Sjoerd neemt de opmerkingen mee en past de lesbrief hierop aan. Zodra de lesbrief gereed is, ontvangt u bericht.

“Ik zie dit als een mooie introductie voor de brugklassen: Het is een mooie ondersteuning voor de eerste verkenningslessen van techniek”

We blijven graag in contact met de Vakcolleges die deze lesbrief gaan uitproberen in de praktijk en horen terug hoe de leerlingen ermee aan de slag zijn gegaan. Ook kunnen we ons voorstellen dat er nog verbeterpunten ontdekt worden, zo kan de lesbrief versterkt worden!

U vindt de bijgestelde lesbrief via de volgende link: Elektrische auto – Het Vakcollege