Veel scholen zijn nu bezig met het organiseren van een alternatieve open dag. Via digitale open dagen, live-streams en virtuele tours brengt men het onderwijs onder de aandacht. Daarnaast was er voor de kerstvakantie de mogelijkheid om de leerlingen van de basisschool naar het voortgezet onderwijs te laten komen in kleinere groepen. Op die manier was het goed mogelijk leerlingen het praktisch onderwijs echt te laten ervaren. De wisselende situaties door corona-maatregelen maken dit niet gemakkelijk, online-sessies zijn soms nodig om ouders te bereiken en te voorzien van de nodige informatie.

Dit alles levert wel een verfrissing in het PR-materiaal op! Het promo-filmpje van het Thamen-college in Uithoorn om de basisschool-leerlingen uit te nodigen voor een try-out middag willen we jullie hier niet onthouden. Deze film geeft een perfect beeld van wat er op school gebeurt en hoe er gewerkt wordt.

Een ander mooi voorbeeld is de VR-tour die Vakcollege Eindhoven heeft laten maken. Klik hier voor de 360 graden tour van Vakcollege Eindhoven.

Ook Comenius Beroeps Onderwijs heeft de afgelopen tijd niet stil gezeten en maakte een verfrissend doorkijkje in de school “Je bent hier welkom, je wordt hier gezien!”.