Sinds de persconferentie van 12 januari weten we dat de lockdown nog minimaal 3 weken langer gaat duren. Gelukkig zijn er veel partijen die met het onderwijsveld meeleven en instrumenten bieden die online van pas komen. We zetten er een paar op een rij.

De afgelopen maanden is Jet-Net & TechNet druk bezig geweest om ervoor te zorgen dat leerlingen digitaal kennis kunnen maken met de diverse bèta en techniek sectoren. Met trots lanceren zij de Expeditie 7 werelden van techniek! Een digitaal platform voor leerlingen uit de bovenbouw van het voortgezet onderwijs waarbinnen zij het bedrijfsleven in de 7 werelden van techniek onderzoeken, ontdekken en ervaren. Klik hier voor meer info over een reis vol inspiratie, digitale bedrijfsbezoeken, meet & greets met werknemers en doe-opdrachten!

Juist nu zijn coachgesprekken met leerlingen misschien wel belangrijker dan ooit. Leraren van het Picasso Lyceum voeren digitaal coachgesprekken met leerlingen en soms hun ouders. Ze ontwikkelden een format met handige vragen. Klik hier voor het artikel en download het format.

Sinds kort kun je break-out rooms makkelijker gebruiken in Microsoft Teams. Hiermee wordt het werken in kleinere groepen nog eenvoudiger tijdens de online les! In deze video laat Annet Smith zien hoe het werkt. Hoe je break-out rooms zinvol kunt inzetten kun je lezen in dit online boekje van Pascal Koole.